Disznót vágott? Jó a szalonnája? Itt a helye!

Ismét megrendezik a SzalonnaFeszt nevű háromnapos gasztronómiai kiállítást Kolozsváron. A szalonnák mellett házias húskészítményekkel, sajtokkal, pálinkával, savanyúságokkal is lehet jelentkezni, a trófeát azonban kizárólag saját készítésű szalonnával lehet elnyerni.

Február 5-8 között kerül megrendezésre az V. SzalonnaFeszt Kolozsváron, az Egyetem utca 2 szám alatti Insomnia kávéház teraszán. A szervezők vásárosok, helyi termelők jelentkezését várják hústermékekkel, pálinkával, savanyúsággal, sajtokkal.

A szombat esti szalonnák versenyére is bárki benevezhet: aki legalább egy kiló saját készítésű szalonnát visz, és bemutatja annak elkészítési módját, az értékes díjakban és trófeákban részesülhet.

Tombola is lesz: a vásárlóközönség soraiból szintén szombat este sorsolják ki egy kemencében sült malac boldog tulajdonosát.

A vásárban házi disznóságokat, de vadhúsokat, mangalicát, bivalykolbászt is lehet kapni, de szénen sült malacot, korhelylevest és különféle egytál-ételeket is kóstolhatnak a látogatók.

Jelentkezni, feliratkozni a 0741915082-es telefonszámon lehet, Molnár Attilánál, az Erdélyi Kézmíves Céh elnökénél.

Kimaradt?