Németországi turnéra készül a szentgyörgyi Selfish Murphy

Az elmúlt négy évben már tizenhat országot látogattak meg, idén ismét nemzetközi turnéra készülnek a sepsiszentgyörgyi Selfish Murphy zenekar tagjai.

Annak ellenére, hogy a zenekar által választott kelta/ír rock műfaj egyelőre nem feltétlenül népszerű itthon, a hazai koncerteken is érnek el eredményeket, ahol fellépnek, sikerül megörvendeztetni az embereket. Elmondásuk szerint Európa többi táján a műfaj mára jól bejáratott közönséggel bír, így a zenekar egyre népszerűbb külföldön.

https://www.youtube.com/watch?v=TR2bW7YCyJs

A tavalyi év során ezt volt alkalmuk bizonyítani, ugyanis számos, a műfajnak szentelt fesztiválon felléptek, így olasz, osztrák, lengyel, cseh, spanyol és francia hallgatóság előtt mutathatták meg, hogyan lehet kocsmai hangulatot varázsolni a színpadon.

A 2015-ös év még gyümölcsözőbbnek tűnik. Februárban már klubturnéra indulnak, Németország különböző pontjain és itthon lépnek fel. Február 4-én Kolozsváron, a The Shelter-ben indítják a sorozatot, hatodikán már Deggendorf-ban zenélnek, hetedikén Renchen-ben, 11 és 14 között négy napon át, különböző helyszíneken München ad otthont a Selfish Murphynek.

Pihenésre nem lesz sok idő. Márciusban ugyanis újabb turnét szerveznek, a negyedik születésnapjukat ünnepelve, eközben pedig kiadják a sokak által ismert Hey Brother „íresített" változatát. És bár a nyugat szele meglehetősen motiváló a banda számára, a legnagyobb kihívásnak mégis azt tekintik, hogy itthon még inkább megszerettessék ezt az vidám és könnyed műfajt.

A fiúk tevékenysége Facebook-oldalukon követhető.

Kimaradt?