Egyéni előadás Temesváron – Petőfi nyomán

Ha magyar irodalom, akkor Petőfi Sándor. A magyar romantika legnagyobb képviselője azonban nem csak forradalmi vagy szerelmes verseiről, humoráról is méltán ismert. Molnár Bence, akit legutóbb Tretén szerepében láthattak a Tesztoszteron című előadásban, ezúttal Petőfi Sándor híres eposz-paródiájának előadás-változatával várja az érdeklődőket.

A főiskolai vizsgaelőadásként született egyéni műsor: játék egy történet elmesélésével és a történet szereplőinek megformálásával. Az egyetlen színész által játszott, különböző karakterek váltogatásával nem csak a jól ismert történetnek, de a szövegnek is egy kifordított változata születik meg. Játék ez a nézőkkel, a hogyannal, a miérttel…

Molnár Bence (képünkön) úgy gondolja, „ehhez a karakterjátékhoz, ahol egyetlen személy elevenít meg minden karaktert különböző kalapokba bújva, virtuóz nyelvi lehetőséget kínál Petőfi eposz-paródiája. Úgy gondolom, hogy ahogy felnövünk, sokszor elfelejtjük, s elveszítjük ennek az egyszerű játéknak az örömét".

A fiatal színész 2012-ben, Biró József osztályában végzett a BBTE Színház- és Televízió Karán, 2014 szeptembere óta a temesvári színház tagja. Az előadás létrehozásában Orbán János Dénes kortárs erdélyi magyar költő nyújtott dramaturgiai segítséget. Az egyéni produkció a proTESZT egyesület támogatásával kerül bemutatásra Temesváron.

A proTESZT a tavalyi év folyamán született kulturális egyesület, melynek célja a temesvári színház előadásainak és más művészeti és kulturális jellegű tevékenységeinek támogatása.

A bemutatóra január 22-én este 7 órától kerül sor a Stúdióban.

Kimaradt?