Szentivánéji álom a Magyar Opera színpadán

A decemberi teltházas bemutató nagy sikerének örvendve újra színpadra viszi a Kolozsvári Magyar Opera a Szentivánéji álom című balettet. Aki az első előadásról lemaradt, január 19-én, hétfőn 19 órától újra megnézheti a Shakespeare-i drámát, melynek egyik különlegessége, hogy gyermekszereplők is fellépnek benne.

A Szentivánéji álom hősei arra készülnek, hogy életre szóló hűséget fogadjanak egymásnak, ám az esküvő előtti éjszakán szembe kell nézniük minden vágyukkal és félelmükkel, amiről napközben nem vesznek tudomást. Az erdő a tudatalatti játszótere, ahol a szereplők megtehetik, amit nappal nem tudnak, vagy nem mernek. Az ellentmondások, a kétértelműség tere ez, minden lehetőség gyűjtőhelye. Ha hiszünk a címnek, a történet a szereplők álmában játszódik, mégis a nézőtéren ülve valóságosként fogadjuk el az eseményeket, nem kételkedünk a tündérek létezésében. És ha így van: ki az, aki álmodik? A szereplők – vagy mi, a közönség? Erre a kérdésre kereshetik a választ a balettelőadás folyamán.

A Szentivánéji álomban fellépnek: Cîmpean Rareş,  Bogoi Viorica, Cătălin Filip, Kálmán Róbert, Oprean Simina, Tőkés Ioana, Ianc Florin, Bob Dan, Ciocan Raul,  Popa Andrea, Székely Dániel, Hosu Sergiu, Raţiu Camelia, Katrinecz Erika, Pop Radu Valentin, Maja Liliana, Popescu Laurenţiu, Preda Sever, Timofte Daniela, Barabás Júlia, Göllner Delia és Cristea Diana. Közreműködik a Kolozsvári Magyar Opera zenekara, valamint az Octavian Stroia Balettiskola diákjait és a Katrinecz Erika táncstúdió növendékeit is láthatjuk a színpadon.

Az előadás Jakab Melinda koreográfus rendezésében kerül bemutatásra, aki Alexandra Felseghi dramaturggal és Cîmpean Rareş rendező-asszisztenssel dolgozott együtt, a zenekart Jankó Zsolt karmester vezényli. A jelmezeket Ledenják Andrea, a díszletet pedig Venczel Attila tervezte.

A jegypénztár telefonszáma: 0264 593 468, nyitvatartási ideje naponta: 10.00–13.00 / 16.30–18.30.

Kimaradt?