Színpadra készen a Karamazovok Marosvásárhelyen

Új premierre készül a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata. Vasárnap este fél 8-kor F.M. Dosztojevszkij – Richard Crane Karamazovok című drámája Albu István rendezésében a színház kistermében kerül bemutatásra.

A bemutatót megelőző sajtótájékoztatón Pál Attila, a színház produkciós igazgatója beszélt a múlt esztendő sikeréről, arról, hogy háromszor annyi nézője volt a színháznak, mint 2011-ben, ami elsősorban a szakmaisággal, a komoly felelősségvállalással magyarázható. Albu István rendező hangsúlyozta, hogy nem szeret előre beszélni egy előadásról, majd a produkció beszéljen helyette valamennyiükről.

A szereposztás tagjai: Bokor Barna, Galló Ernő, László Csaba, valamint a lábsérülést szenvedett Tollas Gábor helyére az utolsó tíz méteren beugró Bányai Kelemen Barna. A bokatöréssel szenvedő Tollas Gábor úgy fogalmazott, nem mondott le az előadásról, remélhetőleg majd ő is fog játszani benne, ha meggyógyult. Bányai Kelemen Barna úgy érezte a próba első napján, hogy kamikaze ugrást vállalt, de az alkotócsapat segített, befogadta, alkalmazkodott. Iszonyatos nagy munka van mögöttük, napi tizenkét órás próbafolyamatok – mondta.

Az előadás jelmeztervezője Bocskai Gyopár, a díszlettervező Tenkei Tibor.

A premierre 2015. január 18-án, vasárnap, 19.30-tól kerül sor a Kisteremben.

A bemutatóra a Bernády György mecénás bérletek érvényesek. A szabadon maradó helyekre jegyek válthatók a Kultúrpalota jegyirodájában, a színházi jegypénztárban és a www.biletmaster.ro honlapon.

Következő előadás: 2015. január 19., hétfő 19.30 – Kisterem – Sütő András bérlet.

Kimaradt?