Elektra és folk-jam Nagyváradon

A Szigligeti Színház Nagyvárad Táncegyüttese január 17-én, szombaton 19 órától mutatja be az Elektra című mozgásszínházi előadást. A darab, mely Euripidész azonos című tragédiája nyomán kerül színpadra, egy, a Nagyvárad Táncegyüttes és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem között 2013-ban létrejött együttműködés eredménye: pályázatot hirdetettek ugyanis az egyetem III. éves, koreográfia szakos hallgatóinak, vállalva egyikük vizsgaelőadásának létrehozását.

A pályázatot Györfi Csaba nyerte, a projekthez pedig csatlakozott a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem két diákja: Márton Erika harmadéves látványtervező szakos hallgató – mint az előadás díszlet- és jelmeztervezője, valamint Szőke Zsuzsa másodéves színházelmélet szakos hallgató.

Az előadást a Szigligeti Stúdióban (cím: Nagyvárad, Moszkva utca, 8 szám) tartják. A bemutatóra már minden jegy elkelt, az érdeklődők a 20-ai (keddi), január 23-ai (pénteki), valamint január 30-ai (szombati) előadásokra válthatnak jegyet. Mindhárom előadás 19 órakor kezdődik. Az előadás létrejöttét a Bethlen Gábor Alap támogatta.

Jegyeket a Szigligeti Színház jegypénztárában lehet vásárolni keddtől péntekig 11 és 17 óra között, valamint az előadások előtt egy órával.

Pál István „Szalonna” és bandája, valamint a Soroglya Zenekar lép fel az Elektra után

Január 17-én este a Nagyvárad Táncegyüttes Elektra című előadásának bemutatója után, folk-jam koncert lesz a Moszkva Kávézó nagytermében, ahol Pál István „Szalonna” és bandája valamint a Soroglya Zenekar muzsikál majd.

A nemrégiben a kultúrát, hitet és a magyarság összetartozását erősítő népzenei szolgálatáért Magyar Örökség díjjal jutalmazott Pál István „Szalonna” és bandája Nagyváradon járt, a Kárpát Medencei Magyarok Zenéje koncertsorozat alkalmával. A kárpátaljai születésű népzenész és együttese most a Soroglya zenekarral lép majd színre, hogy egymást váltva és együtt muzsikálva ismét elkápráztassák a hallgatóságot a Kárpát-medence leggyönyörűbb zenéivel. Jegyeket elővételben a Szigligeti Színház jegypénztárában, illetve a koncert előtt egy órával a bejáratnál lehet majd váltani 10 lejes egységáron.

Kimaradt?