Újra gyermekeké a színpad a Kolozsvári Magyar Operában

Aki igyekszik, még kaphat jegyet a Valahol Európában vasárnap, január 11-én 11 órakor kezdődő előadására a Kolozsvári Magyar Operában. Már a bemutatón is telt házzal várta a közönség a gyerekeket, azóta sem marad el a vastaps, az állva ünneplés.

A Béres László rendezte Valahol Európában musical az azonos című film alapján készült. Az előadás töretlen közönségsikernek örvend, melyhez ugyanúgy hozzájárul a második világháború idején játszódó, az emberségről és szabadságvágyról szóló történet szépsége, mint a kiváló szereposztás, amelynek harminc tagja a hét és tizenhat év közötti korosztályból kerül ki. De a titok nyitjára csak az jöhet rá, aki maga is legalább egyszer megnézi Kuksi, Pötyi, Hosszú, Suhanc, Ficsúr, Szeplős és a többiek történetét. A műben a gyerekek aggódóan várják a „holnapot”, hogy szüleiket újra láthassák – de ez soha nem jön el. Harcolnak, hogy tető lehessen a fejük felett, és hogy életben maradhassanak egyik napról a másikra.

Az előadás szereplői Ábrahám Gellért / Sárosi Áron, Szélyes Nóra / Jenei Eszter, Jakab Ádám Gergő / Horváth Márton, Bogdán Farkas / Mostis Balázs, Adorjáni Csenge, Albert Eszter, Ábrahám Dóra, Bács Tímea, Benkő Lilla, Gorzó Boglárka, Jenei Brigitta, Jenei Erzsébet, Könczey Ágota, Lönhart Csenge, Márton Ildikó Beáta, Miklósi Hunor, Nagy Gellért, Pánczél Kata, Petrov Áron, Radó Noémi, Rázmán Orsolya, Sánta Orsolya, Sógor Bence, Sógor Dénes, Szász Botond, Szenkovics Dávid, Tonk Bence Márton, Tulogdi Szűcs Botond, Vincze Csenge.

Az előadáson vezényel Kulcsár Szabolcs, a díszletet és jelmezeket Cristian Gătina tervezte, a koreográfus pedig Jakab Melinda. A musical zenéjét Dés László szerezte, dalszövegeit Nemes István, szövegkönyvét Böhm György, Korcsmáros György és Horváth Péter írták.

Közreműködik a Kolozsvári Magyar Opera ének-, zene- és balettkara. A jegypénztár telefonszáma: 0264 593 468, nyitva naponta: 10.00–13.00 / 16.30–18.30.

Kimaradt?