Utcabállal ünnepli a Szilvesztert Sepsiszentgyörgy

Az év utolsó napján szilveszteri utcabállal búcsúztatják az óévet és köszöntik az új esztendőt mindazok, akik Sepsiszentgyörgy központjában kívánnak ünnepelni. Az est fénypontja a két tűzijáték és Nagy Feró koncertje.

A helyi zenekarral, a Selfish Murphy koncertjével indul este fél 11-kor az immár hagyományossá vált utcabál a sepsiszentgyörgyi Szabadság téren. Az ír és kelta zenét játszó zenekar a magyar és angol nyelvű feldolgozások mellett saját dalokat is játszik. A márciusban három éves születésnapját ünneplő együttes egyre nagyobb nemzetközi népszerűségnek örvend, ez év tavaszán 18 helyszínes európai turnén vettek részt. A Sepsi SIC kosárlabdacsapat himnusza is az ő szerzeményük.

Pontban éjfélkor tűzijátékkal köszönti majd az újévet a közösen ünneplő tömeg. Ezt követően pedig Nagy Feró koncertje fokozza a hangulatot. A magyarországi énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere legutóbb a 2011-ben szervezett Szent György Napok alkalmával koncertezett városunkban. A nemzet csótányaként ismert énekes szóló műsora éjfél után 10 perccel kezdődik. A koncertet követően idén sem marad el a „magyar” újév köszöntése, 1 órakor ismét magasba repülnek a rakéták.

Az ünneplés a Bagossy Brothers Company koncertjével folytatódik, a feldolgozások mellett saját szerzeményeket is játszanak.  A gyergyószentmiklósi öttagú zenekar tavaly májusban alakult. Kis lépésekben bebarangolták Erdély városait, alternatív kocsmákban ismertető koncerteket tartva gyorsan kialakították nagyszámú rajongótáborukat. Az együttes idén az Nemzeti Kulturális Alap által elindított Cseh Tamás támogatási program egyetlen, Magyarország határain túli győztese.

A koncertekkel összekötött utcabált Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Városimázs Irodája szervezi.

Kimaradt?