Karácsonyi ajándékozás a marosvásárhelyi Stúdió Színházban

Hajléktalanokon, szegény embereken, elhagyott, vagy felügyelet nélküli gyerekeken szeretne segíteni a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem a december 14-i, vasárnap esti előadásával.

A tanítónő című előadást a színházlátogatók nem jegyért, hanem azt kiváltva egy ajándékért tekinthetik meg – számolt be csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján Balási András, aki elmondta, ezzel az akcióval a hollandiai Coming Home Egyesület tevékenységét, általa pedig a rászorulókat szeretnék támogatni, hogy szép karácsonyuk legyen. „Nagyon fontosak az ilyen jellegű kezdeményezések, bár az alaphelyzeten nem változtatnak” – mondta Balási.

A marosvásárhelyi székhelyű, holland alapítású Coming Home Egyesület 2008 óta működik a városban, ahol a legszegényebbek sorsán próbál javítani. Az egyesület munkatársai röviden ismertetve tevékenységüket, beszámoltak arról, hogy azokról a szegényekről próbálnak gondoskodni, akiket már senki sem támogat. Hajléktalanokat, vagy annyira szegényeket fogadnak naponta, akiknek ugyan van lakásuk, de egyebük semmijük sincs. Beszélgetnek, imádkoznak, gyakorlati tanácsot adnak egy-egy szendvics mellett. Zuhanyozási, illetve mosási lehetőséget is nyújtanak a hozzájuk fordulóknak, vagy egészségügyi, jogi, szociális jellegű útbaigazítást nyújtanak. A gyerekek közül azokkal foglalkoznak, akik a legnagyobb szegénységben élnek, többnyire a romák által lakott városrészekben. Olvasni-írni tanítják őket, beszélgetnek velük, étkeztetik őket.

Az adományok között a szervezők édességet, játékot, ruhaneműt várnak. „A tél miatt a meleg ruha, cipő jelent igazi segítséget, de a gyerekek az édességnek is nagyon örülnek. Lelkesít a kezdeményezés, bízom benne, hogy mindenkinek akad otthon egy megunt pulóvere, vagy macija” – mondta Csöbi Olga szociális gondozó, az egyesület munkatársa.

Kimaradt?