Ismét fellép Sepsiszentgyörgyön a Brassói Filharmónia

A Brassói Filharmónia tartja az idei sepsiszentgyörgyi hangversenyévad harmadik koncertjét. A hangversenyre december 12-én, pénteken este hét órától a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház nagytermében kerül sor.

A hegedű-szólista Dănuţ Manea. Az est karmestere a brassói származású, nemzetközi hírű oboaművészként is ismert Adrian Petrescu, aki többek között Seiji Ozawával, Placido Domingoval, Jose Carreras-szal, Gheorghe Zamfirral vagy Angela Gheorghiu-val dolgozott együtt. "A zenekar olyan, mint egy organizmus, egy hangzó test, amelyet tudni kell vezetni, megszervezni. Más a lelkiállapotom, amikor karmesterként vagyok a színpadon és más, amikor szólistaként" – fogalmazott egy interjúban Adrian Petrescu, aki azt is elmondta, karmesteri munkája sokat segítetett abban, hogy művészileg érettebb legyen, ez vezette el, hogy összességében vizsgálja a zenét és ez jó hatással volt rá, mint oboaművészre is.

Műsoron: Csajkovszkij: Anyegin – Polonaise, Vivaldi Négy évszakjából A tél, Saint-Saëns: Bevezetés és Rondo Capriccioso, Sarasate: Cigánydalok, majd a szünetet követően következik Strauss: Accelerationen – keringő, op. 234, Bizet: Az arles-i lány – Farandole, Gimenez: La Boda de Luis Alonso, Mascagni: Parasztbecsület – Intermezzo, Strauss: Éljen a Magyar! – polka, Csajkovszkij: Spanyol tánc a Hattyúk tavából.

Sepsiszentgyörgyön eredetileg a Brassói Filharmóniával együttműködve indították útjára nyolc évvel ezelőtt a hangversenyévadot, a Cenk alatti város szimfonikus zenekara ma is szívesen látott vendég, annál is inkább, hogy tagjai között háromszéki muzsikusokat is találunk.

A koncertre érvényesek a hangversenybérletek, de lehet jegyet is vásárolni szabadárusításban a Városi Kulturális Szervezőirodában (Szabadság tér, 1. szám). Nyitva tartás: hétfőtől–csütörtökig 11–16, péntekenként 11–13 óra között.

 

Kimaradt?