Adventi hétvégék Szentgyörgyön kicsiknek és nagyoknak

Bábszínházat, betlehemes játékokat, mesefolyamot, angyalkodó kézműves foglalkozásokat kínálnak a sepsiszentgyörgyieknek az adventi hétvégéken.

A Cimborák Bábszínház és a Caritas együttműködéséből született idén az „Adventi hétvégék” rendezvénysorozat, amely a várakozás, a felkészülés időszakára kínál tartalmas programokat, a sepsiszentgyörgyi családok aprajának, nagyjának.

A sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház november 30-án, Advent első vasárnapján 18 órakor a bábszínház stúdiótermében mutatja be legújabb előadását a betlehemes témájú „Az Ég ölelkezett ím akkor a Földdel...” című bábjátékot Nagy Lázár József rendezésében, amelyet 3 évesnél nagyobb gyerekeknek ajánlanak. Ezzel az előadással a rendezvénysorozat, és az ünnepváró időszakban, vasárnaponként és Advent utolsó szombatján lehet majd megtekinteni.

Emellett jövő héttől, minden pénteken 17 órától a Caritas sepsiszentgyörgyi székhelyén „Angyalkodó műhely” várja azokat a felnőtteket, akik saját kezűleg kívánják elkészíteni a karácsonyi ajándékot szeretteiknek. Szombatonként 17 órától pedig a Cimborák Bábszínház színészei adventi mesefolyamot szerveznek és adventi népi szokások - betlehemes játéktémakörében tartanak foglalkozást.

A közösen megtanult betlehemes játékot, Advent utolsó vasárnapján, a város kisebb közösségeinek adják elő, ezáltal varázslatosabbá téve a karácsony szentünnepét. A mesefolyamra várják a mesélni vágyó, mesét szívesen hallgató, olvasó kicsiket és nagyokat egyaránt. A foglalkozásokon való részvétel ingyenes! 

Kimaradt?