Izgalmas és hasznos adventi program a sepsiszentgyörgyi könyvtárban

Karácsonyváró, olvasás-népszerűsítő programot hirdet diák olvasóinak a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár. A program címe: Adventi történetek, mottója pedig: „Várakozz könyvekkel, varázsolj betűkkel!"

2014. december 2-tól húsz napon át egy-egy történet és megfejtésre váró feladat várja a résztvevőket. Két korosztályban várják a játékosokat: 8–12 éves, valamint 13–15 éves kategóriában. A történeteket és feladatokat a Gyermekkönyvtárban lehet megtalálni, egy katalógusszekrény fiókjában, és a megfejtést is oda kell bevinni másnap 16 óráig. Csak könyvtári belépővel rendelkező ifjú olvasók vehetik át az öntapadóssal ellátott feladványlapokat (családtag is elviheti számukra, illetve behozhatja helyettük a megfejtést ugyanazon a lapon).

A programba bármikor be lehet kapcsolódni, akár egy-egy napra is. A feladványok, szövegek nem alkotnak összefüggő sorozatot. Minden napnak lesz egy, könyvjutalomban részesülő nyertese, akit a helyes megfejtők közül sorsolunk ki keddenként.

December 9-én, 16-án és 23-án (keddenként) 16,30 órakor lesz a nyilvános sorsolás és az illető heti szövegek felolvasása, amelyben a szervezők tervei szerint különleges meghívottak, Sepsiszentgyörgy ismert kultúr- és sportemberei, közéleti személyiségek működnek közre.

A legszorgalmasabb résztvevők között a program zárónapján, december 23-án ajándékcsomagot sorsol ki a könyvtár.

Gyermekeknek a vetélkedő időszakában ingyenes a beiratkozás a könyvtárba.

További információk elérhetők a 0267–351–609-es telefonon (20-as belső, Gyermekkönyvtár).

Kapcsolódók

Kimaradt?