Számítástechnikai konferenciát szerveznek Székelyföldön

Informatika, telekommunikáció és innováció. Ezekről általában nem Székelyföld jut az ember eszébe, bár a térségben zajlanak ilyen irányú tevékenységek, csak nem eléggé láthatóak, ezért a nemrégiben megalakult IT Plus Cluster célja, hogy a székelyföldi informatikai ágazatot felhelyezze a Közép-Kelet Európai térképre – mutatott rá Bihari Béla. A Kovászna megyei Kereskedelmi és Iparkamara informatikai szakosztályának elnöke a maszol.ro-t arról értesítette, hogy az IT Plus Cluster és a Csíki Vállalkozók Egyesülete közösen szervezi idén a számítástechnikai és technológiai konferenciát, ahol hazai, magyarországi és németországi előadókkal találkoznak a székelyföldi szakemberek.

Az első székelyföldi IT konferenciát tavaly 85 résztvevővel szervezték a háromszéki Árkoson, idén pedig a tusnádfürdői Ozone Hotelben gyűlnek össze november 28 és 29-én. Bihari Béla elmondta, a rendezvény programjában három kerekasztal-beszélgetés szerepel.

A Mol Románia, a Richter Gedeon és az NNG Magyarország szakemberei a nagyvállalati informatika témában értekeznek. A másik beszélgetés témája a székelyföldi informatikusok lehetőségei és sikerei a globális piacon, míg az innovációs témájú kerekasztal beszélgetésen többek között felszólal a Magyar Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke, Spaller Endre, de mezőgazdasági informatikai alkalmazásokat és e-learning eszközöket is bemutatnak. A székelyföldi informatikai és technológiai konferencián bemutatják a jelenleg zajló Hackathon in box nev üzleti ötletverseny nyerteseit is, tette hozzá Bihari Béla.

A rendezvényről az itpluscluster.ro honlapon találnak részleteket.

 

Kimaradt?