Múzeumot épít George Lucas filmrendező saját gyűjteményének

George Lucas mintegy 300 millió dollárból épít művészeti múzeumot Chicagóban. A futurisztikus épületben a filmrendező saját kollekciójából állítanak ki művészeti tárgyakat.

2018-ra épülhet fel a George Lucas által 300 millió dollárból gründolt The Lucas Museum of Narrative Art Chicagóban – írja a Hvg a CNN alapján. Az épületről a kínai tervezőiroda, a MAD Architects, illetve helyi társuk, a Studio Gang most közölt részleteket. A múzeum így fog kinézni:

Az épületben három szinten mutatnak be Lucas 600 millió dollárra becsült személyes kollekciójából darabokat, az épület tetején pedig egy kilátóterasz lesz, ahonnan szép kilátás nyílik majd a Michigan-tóra. A kiállított tárgyak között láthatóak lesznek különböző képregények, festmények, de a Star Wars szériához készített eredeti kellékek is felbukkannak majd a termekben.

Az állandó kiállítás mellett lesznek időszaki kiállítások is a múzeumban, illetve oktatási célú programok is helyet kapnak az épületben. További képeket itt lehet a múzeumról nézegetni.

Kimaradt?