A Figura Murlin Murlo című előadása Székelykeresztúron

November 6-án, csütörtök este 7 órától Székelykeresztúron, a Művelődési Házban kerül bemutatásra a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház Murlin Murlo című előadása. Nyikolaj Koljada darabja Barabás Árpád rendezésében tekinthető meg.

Jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lejbe kerül.

Képzeljünk el egy kisvárost, ahol a kombinátnál dolgozik mindenki, itt élik eseménytelen hátköznapjaikat munka és mulatás között. Képzeljünk el egy várost, ahol poros, szürke háztömbök szegélyeznek szovjet hősökről elnevezett sugárutakat, egy világot, amit varázslatos üveggömbbe zár a közeli kohó füstje és a csirkefarm szúrós trágyaillata. Vagy nem is kell elképzelni? Hiszen ebből a világból jövünk magunk is?

Nyikolaj Koljada a kortárs orosz drámairodalom egyik legfontosabb alkotója. Maró humorú, kegyetlen darabjai kíméletlen őszinteséggel szedik ízekre azt az embert, kit önnön képe-másaként teremtett a szocializmus. Történetei fiatalokról szólnak, elvágyódásról, arról, hogy miként lehet élni egy letűnt kor emlékét őrző, kiégett világban.

A vendégjáték a Színház Hargita megyének című program része, mely Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Kulturális Központ támogatásával valósul meg.

Nyikolaj Koljada: MURLIN MURLO

Fordította: Spiró György

 SZEREPLŐK:

OLGA, „MURLIN MURLO”, 28 éves: Máthé Annamária

INNA, A NŐVÉRE, 35 ÉVES: Tamás Boglár

ALEKSZEJ, 26 ÉVES: Mihály Alpár Szilárd

MIHAIL, 35 ÉVES: Moşu Norbert-László

IRKA, MIHAIL FELESÉGE, 38 ÉVES: Boros Mária

X: Molnár Cs. Antal

Díszlettervező: Szűcs-Olcsváry Gellért

Jelmeztervező: Barabás Árpád

Videó: Molnár Cs. Attila

Rendező: Barabás Árpád

 

Kimaradt?