A Gyergyói medencében turnézik a Csíki Játékszín

A Csíki Játékszín november 7-9 között három alkalommal játssza A vihar kapujában című bűnügyi drámát a gyergyói medencében. November 7-én, pénteken 19 órától Gyergyóditróban a Kőrösi Csoma Sándor bérleteseknek, november 8-án, szombaton 19 órától Gyergyócsomafalván a Borsos Miklós bérleteseknek és november 9-én, vasárnap 19 órától Gyergyóremetén a Puskás Tivadar bérletes nézőinek játssza a csíki társulat az előadást. A bérletes előadásra a  helyszínen jegyek is vásárolhatók felnőtteknek 15 lejes, diákoknak és nyugdíjasoknak 9 lejes áron. Az előadásokra a helyi kultúrházakban kerül sor.

A kiszállásokat Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Kulturális Központ támogatja, a Színház Hargita Megyének című program keretén belül.

Az 2014/ 15-ös évadra bérlet vásárolható a helyi művelődési otthon munkatársaitól, felnőtteknek 35 lejes, diákoknak és nyugdíjasoknak 21 lejes áron, ami három előadásra érvényes.

A vihar kapujában című bűnügyi drámát Müller Péter írta Akutagava elbeszélései és Kuroszava azonos című, közismert filmje nyomán.

Egy szamurájt holtan találtak az erdőben. Feleségét megerőszakolták. A szemtanúként kihallgatott favágó és a tárgyaláson részt vevő pap a Raso kapujának romjai között meghúzódva, együtt várja, hogy elálljon az eső. Egy koldusnak mesélik el a gyilkosság körülményeit, hogy a tárgyaláson megidézett szereplők egymásnak ellentmondó vallomásai miként nehezítik meg az igazság napfényre jutását.

Müller Péter darabja – a szerző szavaival élve „nem arról szól csupán, hogy végzetesen beleszorultunk saját, szubjektív világunkba, s mindannyian másként éljük meg a valóságot, hanem arról, hogy a 'szerep', a 'persona' rásült az arcunkra, kifelé élünk, s ettől tudatunkat nem valódi lényünk, hanem szerepünk határozza meg."

A VIHAR KAPUJÁBAN

(RASHÓMON)

bűnügyi dráma

AKUTAGAVA RJÚNOSZUKE novellái és KUROSZAVA AKIRA filmje alapján írta MÜLLER PÉTER

szereplők: Favágó: GIACOMELLO ROBERTO, Pap: BENDE SÁNDOR, Koldus: KERESZTES SZABOLCS, Tadzsomaru, a rabló: VASS CSABA, Masagó, a feleség: FEKETE BERNADETTA, Takehiko, a férj: VERESS ALBERT, Csendőr: PUSKÁS LÁSZLÓ, Médium: MAJOROS ERIKA ROZÁLIA, A médium segédjei: ZSIGMOND ÉVA BEÁTA, ZAIBA ANIKÓ. Zene: CÁRI TIBOR, díszlet-jelmeztervező: ONDRASCHEK PÉTER, színpadi mozgás, rendezőasszisztens: LIVIU MATEI, rendező: KÖVESDY ISTVÁN.

Kimaradt?