A legismertebb cselédlány története a Csíki Játékszín deszkáin

A Csíki Játékszín október 28. és 30. között három alkalommal játssza Kosztolányi Dezső Édes Anna című regényének színpadi adaptációját, Lendvai Zoltán rendezésében. 

100 éve tört ki az első világháború, melynek következményei élesen hatnak Kosztolányi szereplőire. A háború befejeztével, a forradalmi fellángolások után a társadalom megpróbál visszarendeződni régi hierarchiájába. Minden rendszerváltással együtt jár az eljövendő korszaktól való szorongás, de a rend és biztonság helyreállásának reménye is. Az emberek szenvedélyesebben vetik bele magukat mindennapjaikba, kétségbeesetten törekszenek arra, hogy újra fontossá tegyék életüket. Az 1920-as években élettelibb a zene, rövidebbek a ruhák, Budapest leggazdagabb és legelhanyagoltabb kerületei méterekre vannak egymástól, párhuzamos valóságok abszurd találkozásai jellemzik az új világot.

 A vörös terror elől rejtőzködő Vízyék a Tanácsköztársaság bukása után fellélegezhetnek, sőt, a családfő komoly politikai karrier elé nézhet. A gyermekét gyászoló, megcsalt és elhanyagolt feleség kiutat keres feszültségeiből. Minden erejével új szolgálót akar találni, mígnem egy nap Anna megérkezik krisztinavárosi lakásukba.

Október 28-án, kedden 17 órától a Csongor és Tünde bérleteseknek, október 29-én, szerdán 17 órától az Arlechino bérleteseknek és október 30-án, csütörtökön 17 órától a Romeo és Júlia bérleteseknek játssza a csíki társulat az előadást. A bérletes előadásokra jegyet is lehet váltani. Helyfoglalás: 0266 -314 472 / 0751 - 039 026.

https://www.youtube.com/watch?v=9bgULOv6ciU

Kimaradt?