Építészeti vándorkiállítás nyílik a legfrissebb alkotásokról

Az elmúlt két év építészeti alkotásait bemutató köztéri kiállítás nyílik Sepsiszentgyörgyön. Október 24-én, pénteken 17 órától az Erzsébet park sétányain kap helyet az Architectura 6 nevű építészeti szemle, amelynek keretében Kovászna, Brassó, Hargita, Maros, Szeben és Vâlcea megyék építészeti alkotásait bemutató vándorkiállítás anyagát állítják közszemlére.

A vándorkiállítást kétévente szervezi a Romániai Építészkamara, tájékoztatta lapunkat Cora Dumitrescu. A háromszéki építész kamara tagja szerint a vándorkiállítás összesen 8 város közterén kerül bemutatásra, melyek közül Sepsiszentgyörgy a hetedik stáció.

A szabadtéri kiállítás célja felhívni a figyelmet a minőségi építészet közösségformáló és városképformáló erejére. A szemlére családi házak, középületek, közterek, épített örökség felújítása-restaurálása, belsőépítészet és díszlettervezés, design, meg nem valósult tervek kategóriákban nevezhettek be építészek. A beérkezett munkák díjazásában egy öttagú, szakmailag elismert zsűri dönt, négy építész és egy színházi rendező.

A pénteki kiállítás megnyitót követően, 18 órától, kötetlen beszélgetésre és Kovászna megyei építészek találkozójára kerül sor a Tamási Áron Színház büféjében. Meghívottak: Johannes Bertleff, Köllő Miklós és Bogos Ernő építészek. A beszélgetés alatt háttérvetítés fut az arhitectura.6-ra be nem küldött Kovászna megyei építészeti alkotásokról.

A rendezvény október 26-án, szombaton folytatódik, 10 órától az Engem is érdekel az építészet projekt szervezői építészeti és környezetismereti műhelyfoglalkozást tartanak kisiskolások számára a Lábásházban. Ugyanott szombaton 12 órai kezdettel levetítik a Santier în lucru című dokumentumfilmet.

Kimaradt?