Óriási érdeklődés a könyvvásár vetélkedője iránt

Óriási érdeklődés övezi a 20. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár olvasójátékát, amelyre 93 csapat jelentkezett.  A III – IV. osztályosok  kategóriájában 29, az V – VI. osztályosok csoportjában 15,  a VII – VIII.osztályosok kategóriájában 24, a IX – XII.-sek csoportjában  pedig 25 csapat méri össze tudását és kreativitását.

A játékos vetélkedő célja a kortárs irodalom és az olvasás népszerűsítése. A szervezők szerint az olvasójáték kitűnő lehetőséget biztosít arra, hogy az olvasni szerető gyerekek és ifjak újabb igényes kortárs művekkel ismerkedjenek meg, illetve az olvasni kevésbé szerető gyerekek körében is felkeltse az olvasókedvet.

Az olvasójáték keretében a diákoknak kortárs szerzők műveit kell elolvasniuk: a III–IV. osztályosok Kertész Erzsi Dalia és Dália című művét, a V–VI.-sok Mikó Csaba: Veszélyben a Tölgy! című regényét kapták, VII–VIII. osztályosokat megszólító kategóriában a Gimesi Dóra, Jeli Viktória és Tasnádi István által jegyzett Időfutár I. – A körző titka kerül olvasásra, míg a középiskolások Vida Gábor legújabb regényével ismerkedhetnek meg, melynek címe Ahol az ő lelke.

A nagy érdeklődésre való tekintettel október végén elődöntőre kerül sor, a bejelentkezett csapatok október 27-én kapják kézhez a feladatsort, amelyet november 3-ig kell visszaküldeniük az office@vasarhely.ro e-mail címre. A kategóriánként továbbjutó első hét csapat november 13-a és 15-e között, a könyvvásáron méri össze tudását.

Az olvasójáték mellett a szervezők alkotói pályázatot is hirdettek, emelynek keretében idén is három – irodalom, film, fotó –  kategóriában várják a pályamunkákat

Mindhárom kiírás a könyvhöz, olvasáshoz, olvasás élményéhez kapcsolódik, célja megnyilvánulási felületet biztosítani a város tehetséges fiataljainak, és a könyvek, a kultúra felé vonzani őket. A pályázatok leadási határideje 2014. november 3. Részletes információk itt

Kimaradt?