banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Szakmai elismerést kapott a szlovákiai magyar színházi nevelés

A 2013-ban alakult Vekker Műhely első, Mi a pálya? című színházi nevelési foglalkozása szakmai elismerésben részesült a szlovákiai Euroguidance szervezet országos versenyén, a Národná cena karierového poradenstva 2014 (Nemzeti Karriertanácsadási Díj 2014) nevű megmérettetésen. A versenybe olyan pályaműveket – szolgáltatások, publikációk, programok – nevezhettek be, amelyek karriertanácsadással foglalkoznak.

A szakértői zsűri örömmel fogadta a Vekker Műhely kezdeményezését, amely nem-formális, interaktív és művészi formával próbálja bekapcsolni a diákokat saját jövőjük alakításába, és az innovatív programnak kijáró szakmai elismerésben részesítette:
„(A zsűri) elismerésben részesíti a Vekker Műhely, nem-formális csoportot, a Mi a pálya? – színházi nevelés a pályaválasztás szolgálatában projektért, a karriertanácsadás területén folytatott innovatív tevékenységért. A zsűri elismerésben részesíti ezt ezt a Szlovákiában valóban innovatív kezdeményezést, amely univerzálisan használható, érdekes formában megvalósuló, és amely a karriertanácsadói folyamat elején, fiatalokat aktivizáló módszerként alkalmazható.”

A konferenciával egybekötött pozsonyi díjátadó ünnepségen, október 16-án, a Vekker Műhely bemutatkozása nagy sikert aratott a szlovák szakmai közönség előtt, olyannyira, hogy a színházi nevelési műhely nem csak a hivatalos szakmai elismerést tudhatta magáénak, de a Közönségdíjat is elnyerte. A díjkiosztón a gratulációkhoz csatlakozott Klára Rundová, az Európai Bizottság Szlovákiai Képviselete kommunikációs részlegének vezetője, valamint Miloš Ondrášik a IUVENTA (a szlovák oktatási minisztérium ifjúsági intézménye) képviseletében.

A konferencia további részében a Vekker Műhely is teret kapott arra, hogy panelbeszélgetések, valamint workshop formájában bemutatkozhasson, s részletesen is beszélhessen működéséről, programjáról, a színházi nevelésről, amely Szlovákiában és a szlovák nyelvi közegben mindezidáig kevéssé ismert munkaforma.

banner_y97vR58b_970x250.png

Kimaradt?