Meghalt a Modern család színésznője

Kedden Los Angelesben elhunyt Elizabeth Pena. A népszerű kubai-amerikai tévé- és filmszínésznő 55 éves korában, rövid betegséget követően halt meg – közölte menedzsere.

New Jerseyben kubai emigránsok gyermekeként született. Hollywoodi pályafutása négy évtizedet ölelt fel, olyan produkciókban szerepelt, mint a La Bamba (1987), a Jákob lajtorjája (1990), a Csúcsformában (1998) vagy aTransamerika (2005). Kathryn Bigelow rendezte a Kék acél című 1989-es thrillerben, játszott a Szabadítsátok ki Willyt! 2-ben, A hihetetlen család című Pixar-filmben pedig a Mirage nevű karakter hangját szolgáltatta.

A televízióban számos drámai és vígjátéksorozatban kedvelte meg a közönség. Sokan figyeltek fel rá az I Married Dora című szitkomban nyújtott alakításáért: ő kapta a Salvadorból érkezett házvezetőnő szerepét, aki hozzámegy munkaadójához, hogy elkerülje a deportálást. Szerepelt a Miami helyszínelőkben, a Modern családban, amelyben Gloria (Sofia Vergara) anyját játszotta, legutóbb pedig a Matador című bűnügyi sorozatban tűnt fel.

„Példakép volt, rendkívüli színész és minden értelemben inspirációt jelentett” – fogalmazott közleményében a főleg latin közönséghez szóló angol nyelvű El Rey tévécsatorna, amely a Matador-t sugározza.

Kimaradt?