Közös, „KULT” festegetésre hívja rajongóit a temesvári színház

Kulturális kihívásokkal kezdte az idei évadot a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház társulata. Bérletkampány és Magyar Dráma napi kincskeresés után most ismét KULTur kalandra várják az érdeklődőket.

A szeptemberben meghirdetett bérletkampány folytatásaként október 12-én, vasárnap délután 3 és fél 7 között utcai KULTur kalandra hívnak a temesvári magyar színház színészei. „Vedd kézbe a kultúrát, hagyj nyomot rajta!” felszólítással a szervezők a temesvári járókelők közreműködését kérik, hogy egy délután leforgása alatt az idei ősz legKULTabb szavának négy betűjét saját kéznyomaikkal rajzolják meg.

A Gyulafehérvár (Alba Iulia) utcán felállított négy tábla, amely a KULT szó négy betűjének megrajzolására szolgál, az esemény után a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház előterében kap majd helyet.

Nincs ok aggodalomra, hiszen a kezeken maradó festék könnyen lemosható. Az azonban, ami ennek nyomán, az Önök közreműködésével születik majd meg, az szerves részét képezi a város kulturális életének. Szimbolikus gesztus ez, mellyel a temesvári közönség és a színház közötti élő és szoros viszonyt szeretnénk hangsúlyozni  – írja Kedves Emőke rendező, az esemény koordonátora.

„Vedd kézbe a kultúrát!” jelmondattal hirdetett bérletet szeptemberben a színház, ahol kihangsúlyozták, a KULT Card nem pusztán egy egyszerű színházbérlet. A kölcsönös barátság és tisztelet jele, ahol belépőt biztosítanak az évad 5 nagytermi bemutatójára és féláras jegyet a színház minden más nagytermi, stúdió és bábelőadására. Mindemellett, a bérlet tulajdonosai a 2014-2015-ös évadban is megrendezésre kerülő Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó meghívott előadásaira is féláron válthatnak jegyet, illetve bérletet.

Kimaradt?