Három nyelven Nagyváradról és Bihar megyéről

Hatodik kiadása jelent meg Ovi. D. Pop Nagyváradot és Bihar megyét bemutató, háromnyelvű útikönyvének. A kötetet szerdán a Nagyváradi Állami Filharmónia előcsarnokában mutatták be.

Tódor Albert, a filharmónia vezetője köszöntötte a megjelenteket, többek között elmondta, hogy a koncertek közönsége hetente láthat válogatást Ovi. D. Pop képeiből. Ovidiu Mureşan nagyváradi alpolgármester a Nagyvárad turisztikai népszerűsítését célzó önkormányzati egyesületet létrehozásáról beszélt. Azt is elmondta, hogy januárban Bécsben, márciusban pedig Budapesten vesznek részt turisztikai vásárokon, ezeken már ott lesz a ma bemutatott kiadvány.

Ovi. D. Pop elmondta, hogy önerőből adta ki az útikönyvet, de reméli, hogy a váradi és megyei önkormányzat is beszerez belőle protokolláris célokra. A gazdag képanyaggal ellátott útikönyv tartalmazza a főbb látványosságok leírását, térképeket és hasznos információkat is megtalálnak benne az érdeklődők. A leírásokat egyébként románul, magyarul és angolul is olvashatják. Az alkotó az is elmondta, hogy készül Bihar megye képes monográfiája, ezt a kedvező nyomdai árak miatt Kínában nyomtatják, ennek bemutatója novemberre várható.

A most megjelent útikönyv 30 lejbe kerül. Többek között a nagyváradi  zöld újságosbódékban, a városháza tornyánál, a turisztikai információs irodában, a King Art üzletekben és egyes könyvesboltokban is kapható lesz majd .

 

Kimaradt?