Három társulat előadásai a Figuránál

Az Übüség című előadás sikeres bemutatója után, a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színháznál egy hét alatt három társulat produkcióit tekinthetik meg az érdeklődők. A kínálatban a Figura, a Csíki Játékszín és az újonnan alakult marosvásárhelyi András Lóránt Társulat előadásai szerepelnek.

Két alkalommal a Figura DE MI LETT A NŐVEL? című előadása

Október 11-12-én, szombat és vasárnap este 7 órától újra műsoron a Figura De mi lett a nővel? című előadása. Kiss Csaba magyarországi drámaíró Csehov novellái nyomán született darabja Albu István rendezésében került nemrég bemutatásra a gyergyószentmiklósi színházban. A dráma alapját nyolc Csehov-novella képezi, melyek precíz dramaturgiai érzékkel formálva, izgalmas keretbe helyezve válnak egyetlen szöveggé. A groteszk humorral és számtalan komikus helyzettel átszőtt történet műfaja: férfimese. Három vándorszínész elbeszélései fonódnak össze, s adnak hozzá újabb és újabb darabokat egy titokzatos nőalak, Irina Bikulina kirakósjátékszerű arcképéhez. Leányszöktetés és romantikus szerelem, feslettség és sírig tartó hűség – megannyi ellentmondásos szín festi e képzelt nőalak portréját, ám a kérdés – hogy mi is lett a nővel? – mindvégig nyitva marad.

A produkció stúdióelőadás a nagyszínpadon.

A NAPSUGÁR FIÚK – a Csíki Játékszín előadása

A Csíki Játékszín október 14-én, kedden este 7 órától A Napsugár Fiúk című vígjátékával vendégszerepel a Figuránál. Neil Simon vígjátékában Fülöp Zoltán, Jászai-díjas színművész Willie Clarkot alakítja, partnere, a társulathoz csatlakozó, szintén Jászai-díjas pályatárs, Szélyes Ferenc, a marosvásárhelyi Tompa Miklós Társulat tagja – Al Lewis szerepét játssza. Az előadás rendezője Parászka Miklós.

Willie Clark és Alfred Lewis alkották hajdanán sok-sok évig a híres komikus párost, a Napsugár fiúk néven széles körben ismert duót. Tizenegy éve nem beszélnek egymással, mert Al egy napon úgy döntött, hogy visszavonul a pályáról és ezzel társa, Willie karrierjének is bealkonyult. Willie unokaöccse és ügynöke, Ben, aki folyamatosan megpróbálja nagybátyját színészi feladatokhoz juttatni egy nap óriási bejelentést tesz: a CBS csatorna egy tévé-showban szeretné ismét összehozni a párost, ahol elő kell adniuk egyik legendás jelenetüket.

A produkció nagytermi előadás.

A LECKE – az András Lóránt Társulat vendégjátéka

Az András Lóránt Társulat október 15-én, szerdán este 7 órától mutatja be a Figura stúdiótermében A lecke című mozgásszínházi előadást, mely Eugène Ionesco azonos című műve alapján készült. A produkció rendezője, Györfi Csaba így ír az előadásról: „A tudás minden áron való megszerzése, és birtoklása archetípikus értelemben vett konfliktus forrás – dilemma. Ki kit leckéztet és miért? Isten az embert, ember az Istent, ember az embert – vagy mindenki mindenkit? Mindenesetre szép család: a Mennyei Atya és mely belőle vétetett, a jó tanuló bárány – meg a negyven napos böjt, hogy ne felejtsük az Igét, és a Nagy Zabálás, hogy örömünk legyen mindenben.

Szóval:  végy egy pöttyös ruhás lányt, adj hozzá kellő naivitást, életszagot és tudásszomj utáni vágyat, fésüld meg, és hagyd hogy menjen, mert biztos találkozása less – a lassú halállal. Nyugodj meg: csak az életével fizet. Mint mindenki. …39., 40., 41., …”

A produkció stúdiótermi előadás.

A Figura és az András Lóránt Társulat előadásaira a jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lejbe kerül. A Csíki Játékszín produkciójára a jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 9 lej. Jegyek válthatók a Figura jegyirodájában munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között, vagy előadás előtt egy órával a helyszínen. Információk és jegyfoglalás a 0752-227-751-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.

Kimaradt?