Városi klubokban kezdődik a Szénafesztivál

Szerdán, július 18-án a kolozsvári Gambrinus Pubban kezdődik a „Mentsétek meg Verespatakot!" mozgalom keretében megrendezésre kerülő Szénafesztivál „bemelegítő" rendezvénysorozata, amely nagyvárosok klubjaiban népszerűsíti a tulajdonképpeni fesztivált.

A Szénafesztivál (román nevén FânFest 2012) klubestéin az önkéntességről, a pro-bono rendezvények szervezéséről is szót ejtenek majd a szervezők.
Szerdán, vagyis ma este 8-tól Kolozsváron a Gambrinus Pubban , pénteken, július 20-án Nagyváradon az Abyss Clubban, szombaton Gyulafehérváron az Art Cafe Downtown-ban és augusztus 4-én Besztercén a Vama Veche Teraszon lehet részt venni a Szénafesztivál-előbulikon.

A Szénafesztivált 2004 óta tartják meg évente a Fehér megyei Verespatakon, hogy minél több látogatót vonzzanak az Erdélyi Érchegység páratlan szépségű tájaira és felhívják a közvélemény figyelmét arra a természeti és kulturális értékre, amely tönkremenne a ciánalapú aranykitermelés beindításával. Ezért a FânFest mottója: Helyükön tartjuk a hegyeket – Verespatak megmarad a kultúra által.
Az idei Szénafesztiválra augusztus 15-19 között kerül sor.

 

Kimaradt?