Fogat fogért - bemutató előadás Marosvásárhelyen

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Liviu Rebreanu Társulata Yasmina Reza: Az öldöklés istene című darabja (román nyelvű fordítás: Tudor Ţepeneag) nyomán színre vitt Dinte pentru dinte / Fogat fogért című vígjáték premierjével nyitja a 2014/2015-ös évadot. A bemutató előadásra 2014. szeptember 30-án, kedden 19.00 órától kerül sor a Nagyteremben.

Az előadás rendezője Cristian Juncu, díszlet- és jelmeztervezője Cosmin Ardeleanu; mindkettőjüket a Nők iskolája című előadásból már ismerheti a Marosvásárhelyi közönség. A szereposztás tagjai a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház jeles művészei: Nicu Mihoc, Elena Purea és Roxana Marian, valamint vendégként Vlad Zamfirescu, a bukaresti Bulandra Színház művésze.

Yasmina Reza darabjának a története egyszerű: két fiú verekszik az iskola udvarán; egyik egy bottal kiüti a másiknak két fogát. A cselekmény hamarosan egy lakásajtó elé költözik, ahol a „bántalmazó” szülei csengetnek, és a „bántalmazott” szülei válaszolnak, sőt be is hívják a látogatókat. Ami ez után következik, az kiderül a Fogat fogért című előadásból.

Az előadás magyar nyelvű feliratozással tekinthető meg. A premierre jegyek, valamint az új évadra bérletek válthatók a Kultúrpalotai jegyirodában hétköznap 12.00-17.30 között és a színházi jegypénztárban 9.00-15.00 között, illetve a www.biletmaster.ro honlapon

Kimaradt?