Néptáncosok gálaműsora Nyárádszeredában

A VIII. Erdélyi Néptánc Antológia Gálaműsorát tartják október 4-én, szombaton Nyárádszeredában.

A Romániai Magyar Néptánc Egyesület idén tavasszal is meghirdette pályázatát Erdély azon műkedvelő néptáncegyüttesei számára, akik meg kívánnak mutatkozni az Erdélyi Néptánc Antológia színpadán. A jelentkezők közül nyolcadik alkalommal jelölte ki a szakmai zsűri azt a kilenc táncegyüttest, akik az idén a Nyárádszeredában megtartandó Gálaműsoron örvendeztetik meg a közönséget koreográfiáikkal.

Idén először gyerek és felnőtt együtteseket is színpadon láthatunk. A megmérettetés ezáltal kiegyensúlyozottabbá vált és az új generáció is lehetőséget kapott  a megmutatkozásra.

A Gálaműsoron fellépő együttesek: Bekecs Néptáncegyüttes, Berkenye Néptáncegyüttes, Bogáncs Néptáncegyüttes, Boróka Néptáncegyüttes, Hóvirág Néptáncegyüttes, Ördögtérgye Néptáncegyüttes, Ördögtégye Utánpótlás, Százlábú Néptáncegyüttes, Zurboló Táncegyüttes.

Házigazda a Bekecs Néptáncegyüttes és Nyárádszereda Önkormányzata. A rendezvény támogatói: NKA Közművelődési és Népművészeti SZK, Bethlen Gábor Alap, Communitas Alapítvány.

A Romániai Magyar Néptánc Egyesület szeretettel vár minden érdeklődőt a VIII. Erdélyi Néptánc Antológia Gálaműsorára 2014. október 4-én, szombaton, 15 órától a Nyárádszeredai Művelődési Házban.

 

Kimaradt?