Szüreti bálra készülnek a kolozsváriak

Október 11-én, a kolozsvári sportcsarnokban szervezik az idei Szüreti bált, ahová nem csak a városból, hanem a megye minden zúgából várják az érdeklődőket.

A szervező Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum (KIFOR) előző elnöke, Geréd Imre elmondta: nyolc év szünet után tavaly rendezték meg újra a szüreti bált, a sikerén felbuzdulva pedig idén is lesz a megyei RMDSZ-frakció, a városi RMDSZ-frakció és a Communitas Alapítvány támogatásával. Idén a város több pontján állítanak fel standokat , hétvégéken a templomoknál árulnak majd jegyeket, illetve a KMDSZ  (Petőfi/Avram Iancu utca 23.) és a megyei RMDSZ székházában (Kötő/Ion Raţiu utca 2.). Egy belépő elővételben 19 lejbe kerül (a helyszínen 24-be), a 14 év alatti gyerekek számára pedig ingyenes a rendezvény.

Antal Géza főszervező elmondta, a bálványosváraljai és széki tánccsoportok mellett a Zurboló is jelen lesz az eseményen, mellettük az Operettissimo, a Tokos Zenekar húzza majd a talpalávalót, illetve Kovács Kati koncertezik. A gyerekeknek külön sarkat rendeznek be, ahol az RMDSZ Nőszervezete figyel oda a kicsikre.

Idén felvonulással indul a szüreti bál, a Kolozsvári Állami Magyar Színházzal szembeni parkolóból sétálnak el a sportcsarnokig 18 órától, a rendezvény 19 órakor nyitja meg kapuit.

Kimaradt?