A Hamupipőkét mutatják be a Puck Bábszínházban

Szombaton, szeptember 13-án délelőtt 11.00 órától a Puck Bábszínház magyar társulata a „Hamupipőke” című bábjátékot mutatja be Kolozsváron. A közismert Grimm mese számos alkotót megihletett Walt Disneytől Silviu Purcărete-ig (a nagy román rendező Hamupipőkéjét a bukaresti „Ţăndărică” Bábszínház ma is műsoron tartja).

A mese és hősnője töretlen népszerűségét jelzi az a tény is, hogy a divat világa sem maradt közömbös a téma iránt: Christian Louboutin francia divattervező történelmet írt, amikor csipkéből és kristályokból megtervezte Hamupipőke-cipellőit:

A Puck Bábszínház magyar társulata a Bábszínház fennállása óta több rendezésben színre vitte a Hamupipőkét. Emlékezetes, szép előadás volt a Kovács Ildikó által színpadra állított változat, melyet 1985. december 29-én mutatott be a társulat, és amelyet hosszú éveken át játszott kolozsvári székhelyén, valamint Erdély-szerte minden színpadon, amerre megfordult.

A szombati bemutató egy jókedvű nyári műhelymunka eredménye, melynek során a Bábszínház legifjabb színészei keltik életre a kályhasutból tündérként előlépő szépséges Hamupipőkét. Az előadást a burleszk jeleneteket idéző intermezzók, a színészek és a marionettbábuk összehangolt játéka teszi dinamikussá. Az igényesen kivitelezett jelmezek és bábuk, az ötletes díszlet, a jó színészi alakítások, a meglepetésszerűen bekövetkező drámai fordulatok, az élő tánczene maradandó élményt ígér gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

A Grimm testvérek meséje nyomán színpadra írta és rendezte: M. Varga Ibolya

Díszlettervező: Epaminonda Tiotiu

Zenéjét gondozta: Csortán Márton

Előadják: Vincze Tímea, Ferencz Nándor és Csokán Raul.

Kimaradt?