Kolozsvári Rádió: kétnyelvű, de inkább román?

Napok óta nincs magyar nyelvű honlapja a Kolozsvári Rádiónak. A radiocluj.ro felületet megújították, és erről büszkén hírben is beszámol a Román Közszolgálati Rádió kolozsvári területi stúdiója. A magyar nyelvű alportál, a kolozsvariradio.ro vagy a radiocluj.ro/hu azonban a megújítás óta már nem működik:

Sem arra nem gondolt az intézmény vezetősége, hogy a fejlesztést egyszerre hajtsák végre a honlap román és magyar nyelvű felületén, sem arra, hogy – ha már nincs pénz egyidőben mindkettőre – legalább a régi változatban elérhető legyen a kolozsvariradio.ro.

Rostás Péter István főszerkesztő-helyettes szerint nem először „feledkezik meg” a rádió vezetősége arról a tényről, hogy kétnyelvű adóról van szó. „Átgondolatlanul történt ez a fejlesztés – mondta a magyar főszerkesztő-helyettes. – Most záros határidőn belül meg kell oldani a helyzetet: rohamléptekben felfejleszteni a mi honlapunkat is, és addig is elérhetővé tenni a régi szájtot.”

Az ügyben péntek délelőtt tárgyalt Bogdan Roşca menedzserrel a magyar szerkesztőség egyik tagja, Szilágyi Szabolcs. Ő azt a magyarázatot kapta, hogy az új honlap magyar változata "még nem készült el", a régi változat pedig "műszaki okokból nem elérhető".

Az új honlap magyar változata remélhetőleg egy héten belül elkészül - ígéri a Kolozsvári Rádió menedzser-igazgatója.

 

Kimaradt?