Alig vakációztak a marosvásárhelyi társulat színészei

Az új évad tulajdonképpen az előzőnek a folytatása, hiszen jóformán nem is vakációztak a színház munkatársai – számolt be keddi, évadkezdő sajtótájékoztatóján a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház vezetősége. Gáspárik Attila, Nicolae Cristache, Keresztes Attila és Alina Nelega az új évad terveit ismertette az újságírókkal.

A sajtótájékoztatón, amelyet rendkívüli módon a színház előtt tartották, elhangzott, hogy Romániában 30 százalékkal csökkent a kultúrafogyasztás, az emberek nem járnak moziba, nem járnak színházba, inkább otthon, saját számítógépük előtt ülve letöltenek egy filmet a világhálóról, vagy megnéznek egy előadást. „Nem azt mondjuk, hogy egyáltalán nincs kultúrafogyasztás, hanem, hogy individualizálódott az” – mondta Gáspárik Attila vezérigazgató, aki statisztikai adatokat is ismertetett: 2014-ben a romániai lakosság 88 százaléka egyetlen alkalommal sem volt színházban.

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata által néhány éve meghirdetett új művészi programra pozitívan reagált a közönség, ezért ezt kívánják folytatni az idei évadban is a Szeget szeggel című előadással, A Pál utcai fiúkkal, a Mágnás Miskával, az Übü királlyal, a Caligulával, a Karamazov testvérekkel, a Meglepetés előadás 2-vel és a Tartuffe-el – ismertette a terveket Keresztes Attila művészeti igazgató.

Az idei bérletek megvásárolhatók a színház pénztárában, illetve lefoglalhatók interneten a www.biletmaster.ro weboldalon. Tizenhárom bérletet hirdet meg a Tompa Miklós Társulat, amely között megtalálható a Bernády György mecénás bérlet, a bemutató és felnőtt bérletek mellett a nyugdíjasoknak, az ifjúságnak, egyetemistáknak és diákoknak, valamint a pedagógusoknak szánt bérletek is.

A nagyteremben négy, a kisteremben ugyancsak négy előadást láthat a nagyérdemű, ezek mellett vendégelőadásokra és bérleten kívüli előadásokra válthatnak jegyet a színházkedvelők.

 

Kimaradt?