Cseh Tamás Napot tartanak Budapesten szeptember 6-án

Cseh Tamás emlékét megidéző minifesztivált szervez a Kult11 Egyesület Újbuda Önkormányzatával közösen, Cseh Tamás egykori lakóhelyén, a Bartók Béla úton – adja hírül a kultúrpart.hu portál.

Szeptember 6-án nem csak a legendás előadó- és képzőművészt, de dalai által megidézett korszakot is feleleveníti a XI. kerületi kezdeményezés. Stílszerűen, 11 helyszínen (a Bartók Béla út menti galériákban és presszókban, vendéglőkben is kiállítóterekben) várják a Cseh Tamást kedvelőket, vagy azokat, akik csak hallottak róla, de nem ismerik eléggé. Lesz gyerek-foglalkozás, Cseh Tamás slamverseny, számos művész koncertet ad egykori művésztársa emlékére.

A Bor és Kézműves Műhely és Galériában például a Cseh Tamás Archívum segítségével a 60-as éveket idézik meg. Ennek egyik eleme, hogy az Apacsok című Bereményi Géza színdarabból részleteket olvasnak fel, illetve A 60-as évek című Balatonról szóló dal apropóján egy különleges „Balaton” bort is megkóstolhatnak az érdeklődők, melynek címkéjére a szöveg egy részletét nyomtatják. A Café Gottierben is a Cseh Tamás Archívum darabjaiból készül kiállítás, és egy összeállítást is láthatnak majd a Budapesten tartózkodók ritka koncert- és filmfelvételekből. Retró traktával, és a Cseh Tamás dalok hangulatához illeszkedő ínyencségekkel is várják a betérőket.

Különleges programmal készülnek a Bartók Béla utca 25 szám alatt (itt lakott Cseh Tamás). A Szent Gellért téren pedig két művészeti csoport, az Artecho és az Eleven Blokk egy közös utcai installációt hoz létre, méghozzá egy óriási gitárt. Az interaktív hangszer félig kiemelkedik majd a földből, melynek falára bárki szabadon írhat gondolatokat Cseh Tamásról.

A Cseh Tamás Nap részletes programja itt olvasható

Kapcsolódók

Kimaradt?