Sepsiszentgyörgyön lép fel a Pénzügyőr Zenekar

A magyarországi Pénzügyőr Zenekar koncertezik augusztus 29-én, pénteken 19 órától Sepsiszentgyörgyön, az Erzsébet-parkban található Zenepavilonban.

A magyarországi Pénzügyőr Zenekar országosan ismert és kedvelt hivatásos fúvószenekar. Az együttes vezető karmestere Kapi-Horváth Ferenc, karmestere Nyers Alex.  Ünnepi, jótékonysági koncertek, rádió- és televízió-közvetítések, térzenék, zenés felvonulások,  fesztiválok alkalmával a teljes zenekar szerepel, de nagy sikere van a kamaraegyüttes, a big band formáció és a tánczenei kisegyüttes színvonalas produkcióinak is.

Repertoárja sokszínű: a hagyományos fúvósindulóktól a modern fúvószenéig terjed. Játszanak opera-, operett-, musical-átiratokat, klasszikus és kortárs fúvósműveket, könnyűzenét. Szerepléseiket számos rádió-, televízió-, film- és CD-felvétel őrzi, a zenekar történetéről könyv jelent meg. Látványos gyepshow-programjuk (alakzatok zenekar általi megformálásával egybekötött bemutató) mindig nagy tetszést arat.

Szerepléseik során jelentős elismerést vívtak ki Ausztrián és Horvátországon kívül Lengyelországban, Bulgáriában, Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Belgiumban, Svájcban, Izraelben és Angliában.

 

 

 

Kimaradt?