Elhunyt Lauren Bacall, Humphrey Bogart felesége

Elhunyt kedden Lauren Bacall színésznő, az amerikai mozi egykori híressége, Humphrey Bogart volt felesége - jelentette be a Bogart-család örökségét gondozó ügynökség.

Sajtóértesülések szerint a 90. életévében járó Bacall halálának oka agyvérzés volt. Lauren Bacall fotómodellként kezdte pályafutását, első filmjei a múlt század negyvenes éveiben készültek. Bogarttal kötött házassága 1945-től 1957-ig (férje haláláig) tartott, abban az időben az amerikai filmművészet álompárjának számítottak. Két közös gyermekük is született.

Bacall több mint harminc  filmben szerepelt. Főbb szerepei között szokták említeni A kaktusz virágát, Az ifjúság édes madarát, a Viszontlátásra Charlie-t. Egyik első filmje a Raymond Chandler regényéből 1946-ban készült A hosszú álom volt, de összesen több tucat filmben játszott, köztük a Szegények és gazdagok (1944), a Hogyan házasodik egy milliomos? (1953), az Északnyugati határ (1959), a Gyilkosság az Orient-expresszen (1974) címűekben. Oscar-díjra jelölték mellékszereplőként 1997-ben a Tükröm, tükröm című filmben játszott szerepéért. 2009-ben az Oscar-díjak közé sorolt életműdíjat kapott.

Kimaradt?