Születésnapjára új dalokkal lepi meg rajongóit Leonard Cohen

A veterán dalnok Leonard Cohen szeptemberben, nyolcvanadik születésnapjára jön ki új dalokkal. A lemez a Rolling Stone magazin információi szerint a Popular Problems címet viseli majd, a megjelenés dátuma az Amazon France szerint szeptember 22., a Cohen nyolcvanadik születésnapja utáni nap.

Bár a megjelenés dátumát, sőt tényét még nem erősítették meg hivatalos forrásból, a hír mégis hitelesnek tekinthető, hiszen a dublini Leonard Cohen Event 2014 című hivatalos Cohen-rajongói rendezvényen a Cohen-weboldalt kezelő Jarkko Arjatsalo adta át az üzenetet a rajongóknak: „Leonard keményen dolgozott az új dalokból álló lemezén. Arra kért, hogy mondjam el nektek, a Popular Problems szeptember végén, röviddel nyolcvanadik születésnapja után jelenik meg."

https://www.youtube.com/watch?v=JTTC_fD598A&feature=player_embedded

Az eredetileg irodalmi pályára készülő kanadai Leonard Cohen a könnyűzene-történet egyik legnagyobb hatású dalszerző-énekese, előadók és zenekarok tömegére volt óriási hatással, Zorántól a U2-ig. Legutóbbi nagylemeze, az Old Ideas 2012-ben jelent meg, új albuma a tizenharmadik lesz a sorban. Cohen 2010. augusztus 31-én nagy sikerrel koncertezett a Budapest Sportcsarnokban.

Kimaradt?