Csűrszínházi programkiegészítés a gyermekfilharmóniával

Nem mindennapi esemény helyszíne lesz augusztus 14-én Mikházán a Csűrszínház. Csütörtökön este nyolctól a Szentegyháza Gyermekfilharmónia énekkara és zenekara lép színpadra.

Nem szerepelt az idei programban ez a fellépés – meséli Szélyes Ferenc, a Mikházi Csűrszínház Egyesület elnöke – ugyanis a gyermekfilharmónia nyári turnéra készült Svájcba és nem tudták az indulás pontos időpontját. Ezért a mikházi előadásuk egyfajta programkiegészítés, amely Szélyes szerint nagy esemény, hiszen a szentegyháziakat mindenhol igen nagy érdeklődéssel fogadják.

Szélyes a maszol.ro-nak azt is elmondta, a Haáz Sándor vezette gyermekfilharmónia svájci turnéra indulva Mikházán egy koncert erejéig megáll, majd azt követően folytatja is az útját. “Várjuk a nyárádmentieket és a marosvásárhelyieket, mindenkit, aki már látta, hallotta a szentegyházi gyerekeket énekelni, zenélni, illetve azokat is, akik eddig még nem találkoztak velük. Egyedi élményben lesz része mindenkinek” – mondta Szélyes.

A Szentegyháza Gyermekfilharmónia ének- és zenekara a tavalyi Marosvásárhelyi Forgatag egyik fénypontja volt, a Kultúrpalota nagyszínpadán léptek fel, a nagyterem pedig zsúfolásig telt. 

Kimaradt?