Színházsátor a Kolozsvári Magyar Napokon

A Kolozsvári Állami Magyar Színház társulata idén színes programkínálattal várja a Farkas utcai Színházsátorba az 5. Kolozsvári Magyar Napok résztvevőit. Csütörtöktől vasárnapig (augusztus 21-24.) minden délelőtt 11:00-13:00 óra között Apróterasz gyerekprogramra, 14:00-16:00 óra között Felolvasószínházba, délután 16:00-18:00 óra között a Bungalóba, a programok között pedig a Szusszanóba várja az érdeklődőket a Színházsátor.

A legkisebbek számára meseterasz, mesejáték-verseny, valamint az Óz, a nagy varázsló című nagysikerű mesemusical szereplőivel való találkozás is található a programban. A felnőtteket felolvasószínházi alkalmakkal, batyus partival, szalontánc-tanulással és számos más eseménnyel várják a társulat tagjai. A Színházsátorban lehetőség nyílik a társulat színészeivel való személyes találkozásra, beszélgetésre, valamint pihenésképpen a színház régi és új kiadványainak böngészésére is. 

A Kolozsvári Magyar Napok színházi programkínálatában a kolozsvári színház több előadása is szerepel: az Andrei Șerban által rendezett Ványa bácsi két alkalommal, augusztus 19-én, kedden, este 7 órától, valamint augusztus 24-én, vasárnap délután 5 órától, a Máté Angi Mamó című regénye alapján készült Csipke című előadás pedig csütörtökön, augusztus 21-én este 7 órától lesz műsoron a Stúdióban. A június végén bemutatott Serena in X-tremis című koncertelőadás rendhagyó helyszínen, a Farkas utcai színpadon lesz látható augusztus 20-án, délután 6 órai kezdettel.

A színház előcsarnokában Fodor István csíkszeredai fotóművész Székelyföld madártávlatból című kiállítására kerül sor, melyet augusztus 19-24. között naponta 10-től 16 óráig lehet megtekinteni. A kiállítást augusztus 23-án este fél 7-től Tompa Gábor, a színház igazgatója méltatja.

 A színház több előadást is vendégül lát a rendezvénysorozat ideje alatt: hétfőn, augusztus 18-án este 7 órától a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának Rekviem egy házért című előadása (rendező: Kovács Levente), szerdán, augusztus 20-án délután 5 órától pedig a Béres László által rendezett Lola Blau lesz megtekinthető Bartha Boróka előadásában.

Az előadásokra jegyek már kaphatók a www.biletmaster.ro weboldalon, valamint előadások előtt egy órával a helyszínen. A Serena in X-tremis szabadtéri koncertelőadás ingyenes.

Kapcsolódók

Kimaradt?