Felmérés készült arról, hogy ki mit olvas a vécén

A férfiaknál az erotikus magazinok forognak a legtöbbet, a nőknél a lakberendezési lapok népszerűek - derül ki egy nemzetközi összegzésből.

A Bookpatrol című amerikai könyves portál több azonos témájú kutatás eredményét összegezte, amelyek mindegyike az olvasók fürdőszobában/vécében jellemző (feltehetően határokon átívelő) szövegfogyasztási szokásait kutatta - adta hírül a kötvefűzve blog és a KIT hírlevél.

Az összegzésből kiderül, hogy főként a 34 évesek alattiak döntenek úgy, hogy a vécén ülés üres perceit kihasználva felzárkóznak elmaradt olvasmányaikkal.

Leggyakrabban magazinnal vonulnak el a megkérdezettek, de az e-mailek, levelek, könyvek, samponleírások, újságok és a mobiltelefonos tartalmak (appok, e-mailek, sms-ek) olvasása is jellemző tevékenység. Sőt: 3 százaléknyian nemes egyszerűséggel tévét tett a mellékhelyiségbe.

A nemek szerinti eloszlás tekintetében megtudhatjuk például azt, hogy míg a férfiaknál az erotikus magazinok forognak a legtöbbet, a nőknél a lakberendezési lapok népszerűek. Ezeket követik a sportlapok illetve a romantikus regények, a krimik illetve a pletykalapok, majd negyedik helyen a férfimagazinok és a divatlapok állnak egymással szemben.

Kimaradt?