Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosáért: gazdag program

Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosáért szerveznek programokat a héten a városban, a program szervezői a Kónya Ádám Művelődési Ház és a MUKKK Kulturális és Ifjúsági Egyesület.

A programok keretében augusztus 6-án, szerdán 21 órától a Tein Teázó teraszán a sepsiszentgyörgyi közönség által már jól ismert SzalonSpicc (Éltes Áron, Pakot István, Lőfi Gellért) egy zenei dupla-fröccsel telítődik: a formációhoz csatlakozik Gáspár Csaba hegedű- és Vitályos Lehel nagybőgő játékával. Műsoron sanzon, operett, musical, filmzene, vagyis az andalító nyári esték műfajai. Társszervezők a Háromszéki Mikes Kelemen Egyesület és a Tein Teaház, támogatja a Bethlen Gábor Alap.

Ugyancsak szerdán 21.30 órától a Székely Nemzeti Múzeum kertjében a Szabadtéri filmvetítés keretében a Gadjo Dilo - A bolond idegen című 1998-ban készült francia-román játékfilmet vetítik. A vetítésre a belépés ingyenes.

A Múzeumkerti koncertsorozat keretében pedig csütörtökön 19 órától a Székely Nemzeti Múzeum kertjében lép fel az Opra Balázs és barátai nevű formáció, amely a Plugor Sándor Művészeti Líceum diákjaiból áll. A repertoáron Opra Balázs saját szerzeményei, illetve jazz standardok fognak elhangzani.

Kimaradt?