Sződemeteren emlékeznek Kölcseyre

Ha augusztusi kánikula, akkor Sződemeter, a kis Tasnád-környéki falucska, a Himnusz szerzőjének szülőhelye. Bármilyen forróság perzselte a vidéket, a költő barátai mindig szépszámmal gyűltek össze a kis református templom kertjében.

Így lesz ez most is, augusztus 8-án, pénteken délután öt órakor, amikor az EMKE és a helyi RMDSZ rendezte megemlékezésen három vallás papjának áhítattal vezeti be az ünnepséget, Pakulár István református lelkész, Bodor Zoltán római katolikus plébános és Florin Holhos görög-katolikus parókus mond imát a vidék népeinek békéjéért, Kölcsey szellemében való további jó együttműködéséért.

Muzsnay Árpád főszervező, a EMKE partiumi alelnöke ezúttal is úgy állította össze a műsort, hogy Kölcsey üzenete mindenkihez eljusson. Az ő, és a megyei tanács alelnökének, Riedl Rudolf  üdvözlete után ünnepi beszédet mond Gheorghe Marian a község polgármestere, Köteles István Álmosd polgármestere, Kovács Jenő Nagykároly polgármestere és Barát Barna Szatmárcseke alpolgármestere.Fellép a Mintha kamarazenekar és a Kölcsey szavalóversenyeken győztes diákok. A rendezők arra bíztatnak, hogy az útviszonyok javulása további vonzerőt ad a megemlékezésnek.

Kapcsolódók

Kimaradt?