Armani-múzeum nyílik Milánóban: a divattervező ajándéka

Giorgio Armani olasz divattervező kreációiból nyílik állandó múzeum Milánóban. A múzeumot maga a divatcézár ajándékozza a városnak. A milánói dóm közelében, a Bergognone utcában álló egykori ipari létesítményt vásárolta meg Giorgio Armani a múzeum helyszínéül. A tervek szerint a kiállítótér a Silos Armani nevet kapja.

Armani, aki júliusban ünnepelte 80. születésnapját, az olasz sajtónak arról számolt be, hogy a több emeleten berendezett múzeumban nem csak régebbi és új kreációi kapnak helyet: kiállítják terveinek rajzait, a divatbemutatóiról készült felvételeket és filmeket is, továbbá könyvtár működik majd az épületben az olasz és nemzetközi divat történelméről szóló kötetekkel. Az Armani-múzeum képzési központ is lesz a jövő divattervezői számára. A megnyitás időpontja egyelőre nem ismert.

„Milánó városát választottam arra, hogy itt éljek és dolgozzak. Máshol a munkám is más lett volna. Sokkal tartozom Milánónak, és ezzel a múzeummal meg akarom ajándékozni a várost pályám és élettapasztalatom eredményeivel" - hangoztatta Giorgio Armani, aki Emilia Romana tartományban született, Piacenza városában.

Kimaradt?