Képzőművészek és költők alkotnak együtt a hadadi kastélyban

Festőművészek, szobrászok és költők alkotnak július 25. és augusztus 3. között Hadadon. Az ország több kis- és nagyvárosából érkeznek majd alkotók a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ által szervezett alkotótborba, amelynek színhelye a hadadi Dégenfeld kastély lesz.

Nagybányáról Hétvári ildikó, Emil Roatis, Felician Sateanu és Andrea Stet érkezik a táborba. Kolozsvárról Victor Apostu, Szatmárnémetiből pedig Kóter Vasile, Cristina Moldovan, Podolyák Vilmos, Elisabeta Talpos és Aurel Tent fog részt venni a közös alkotásban. Nagyváradot Andrei Mezei fogja képviselni, Máramarosszigetet pedig Stefania Adela Pop. Szilágysomlóról Dumitru Costalas, Alina Pop és Alexandra Sireag érkezik a hadadi táborba, Tordáról Cornel Vana, Marosvásárhelyről pedig Mihai Frunza, Lukács Sándor, Vasile Muresan és Sabina Purcariu fog alkotni Hadadon.

Az elkészült munkákat a szatmári közönség is láthatja majd: Nagy Orbán, a tábort szervező intézmény aligazgatójának elmondása szerint ezeket a Mihai Viteazul utcai székhely most elkészülő előadótermében fogják bemutatni. A terem a napokban készül el, gyakorlatilag az alkotótáborban készült művekból álló kiállítás megnyitója avató-ünnepség is lesz.

Kimaradt?