Vonzó programkínálat az idei Partiumi Magyar Napokon

Idén is izgalmas programokkal és koncertekkel várják a résztvevőket a 13. Partiumi Magyar Napok  - közölte sajtótájékoztató keretében Stier Péter főszervező, aki a program egyes részleteit is elárulta. Nem kisebb nevek szerepelnek az előadók sorában, mint Zorán és zenekara, aki első ízben lép fel szabadtéren Szatmárnémetiben, vagy a Quimby és a Bikini.

A Partiumi Magyar Napok egy olyan rendezvény, mely 2002 óta családias hangulatú programokból egy közönségre épülő, közösséget összefogó fesztivállá nőtte ki magát, melyet minden szatmári magáénak érezhet. Idén egy hét alatt 1O helyszínen több mint száz program várja majd az érdeklődőket augusztus 18-24.-e között.

Palya Bea a a Tűzoltótorony tövében

A rendezvény első napjaiban színházi előadások és klubkoncertek vártják a nézőket, majd augusztus 21.-én, csütörtökön Palya Bea koncertezik a Tűzoltótorony tövében felállított színpadon 21.30 perces kezdettel. Palya Beáról azt tartják, hogy „Szavakkal voltaképpen megfogalmazhatatlan kisugárzása van, mely olyan varázsos erejű, hogy egyszerűen mindent zenévé változtat maga körül.” A termékeny alkotói évek eredménye négy, saját zenekarával megjelent lemeze, kilenc közreműködői lemez, egy film, több filmzene, valamint hét szólólemeze.

Különböző zenei elismerései és többszörös díjnyertes lemezei mellett példamutatóan humánus életviteléért, diszkriminációellenes tevékenységéért, a magyar kultúráért végzett munkájának elismeréseként számos díjjal és címmel is kitüntették az elmúlt években.

Zorán az Új Központban

A 13. Partiumi Magyar napok talán legismertebb és legelismertebb fellépője Zorán és zenekara lesz, akik augusztus 22.-én, pénteken 20.00 órától lépnek színpadra.

Negyven év töretlen siker a dalszerzői és előadói pályán, egy összetéveszthetetlenül eredeti, őszinte hang, egy szárazgitár és olyan örök slágerek fűződnek Sztevanovity Zorán munkásságához, amelyeket generációk dúdolnak. Munkásságát, a magyar zenei életben betöltött kiemelkedő szerepét több oldalon keresztül méltathatjuk, de a legtömörebben a következő sorok foglalják össze:  2005-ben vette át a Magyar Köztársaság Érdemrend Középkeresztjét, „több évtizedes, kiemelkedő népszerűségnek örvendő pályafutásáért, a több generáció legnemesebb érzelmeihez és értelméhez szóló előadó-művészi tevékenységéért” . Kócos kis ördögök voltunk, Volt egy tánc, Apám hitte, Kell ott fenn egy ország és még sorolhatnánk a számtalan Zorán-aranylemez sikerszámait. Ezeket a dalokat lehet tábortűz mellett, egyszerű szárazgitárral is énekelni, de 22-én pénteken, az Új Központban, Zorán 10 fős nagyzenekarának előadásában lesz az igazi élmény.

Quimby – először Szatmárnémetiben

Mint minden évben, a partiumi Magyar Napok idén is olyan sztárfellépőt hoz el a szatmári közönségnek, aki először lép fel Szatmárnémetiben: nagyon sokan kérték már évek óta Kiss Tibor és együttesének fellépését, idénre sikerül elhozni őket. Aki nem ismerné csak a „Most múlik pontosan” vagy az „Ajajjajjj”című Quimby-slágereket, annak összefoglaljuk: epikus, sanzonos hangvételű dalok, expresszív zenei világ, erőteljes előadásmód, szimbolikus szövegvilág jellemzi, melyet helyenként népi elemekkel fűszereznek”- ezt írja a Wikipédia.

Koós János, Beatrice, Bikini

 Szintén először lép fel a Partiumban Maszkura és a tücsökraj, az „örökifjú” Koós János és partnere pedig a régi idők táncdalfesztiváljainak hangulatát hozzák el a Kossuth-kerti Nagyszínpadra. Ugyancsak itt lesz Nagy Feró és a Beatrice. Az X-Faktor mentora ismét remek bulihangulatot fog varázsolni a színpadra a közönség legnagyobb örömére, a jelszó: 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás! Mindez augusztus 23.-án szombaton, 20 kezdettel a Kossuth kert nagyszínpadán. Fellép még Aradszky László, akiről nem sokan gondolnák, hogy már több közel 45 éve van a zenei pályán.

A 13. Partiumi Magyar Napokat idén nem kisebb előadó, mint a Bikini zenekar koncertje zárja augusztus 24.-én, vasárnap 21 órai kezdettel a szatmárnémeti Új Központban.

Mindezek mellett még számos koncerttel és szórakoztató programmal várja az érdeklődőket a 13. Partiumi Magyar Napok, az év legszínesebb rendezvénye.

 

Kimaradt?