Erdélyi társulatok is pályázhatnak a Bakelitnél

A Bakelit Multi Art Center színházi befogadó pályázatot hirdet alternatív, független, saját infrastruktúrával nem rendelkező magyarországi és Magyarország határain túli társulatok számára, meglévő és új előadások bemutatására.

A helyszín a Bakelit Multi Art Centerben működő Első Pesti Gyárszínház színpada. „Műfaji megkötés nincs. Az elbírálás szempontjai: szakmai felkészültség, eddigi referenciák, nyitottság, szellemesség, megvalósíthatóság, közönségszervezési hajlandóság, díszletigény (egyszerűbb díszlet előny), az előadás műsorra tűzés időpontjainak meghatározása több időpontban” – írja a Bakelit Multi Art Center közleményében.

A szakmai zsűri által kiválasztott társulatok számára teret biztosítanak az előadás közvetlen bemutatása előtti próbákhoz, illetve a bemutatáshoz. A helyszín mellett szakmai és infrastrukturális segítséggel is a nyertes pályázók rendelkezésére áll az intézmény, ami azt jelenti, hogy kapcsolatrendszerünkkel, igény esetén szakmai tanácsokkal segítik a társulatok munkáját, és hosszú távú partnerség lehetőségét ajánlják fel közös projektek, közös pályázatok révén.  

A nyertes produkciókat a Bakelit Multi Art Center akár több alkalommal is műsorra tűzi a 2014/15-ös évadában, valamint nemzetközi kapcsolatain keresztül a külföldi bemutatkozás lehetőségét is igyekszik megteremteni.

A jelentkezési határidő: július 15. éjfél.

A döntést 2014. július 31-én teszik közzé a honlapon, illetve minden pályázót emailben is értesítenek.

A pályázattal kapcsolatban további információk e-mailen, vagy a 06-30-950-3780-as telefonszámon kérhetők.

 

Kimaradt?