Cantus Firmus koncert a Kolozsvári Rádióban

Folytatódik a Kolozsvári Rádió és a Romániai Magyar Dalosszövetség közös énekkari koncertsorozata. A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház CANTUS FIRMUS vegyeskara lép fel a Kolozsvári Rádió koncerttermében, vasárnap, június 29-én délután fél 5-től László Attila karnagy vezényletével.

Műsoron: Fövenyessy Bertalan, Fr. Schubert, G.F. Handel, Kodály Zoltán, G.O. Pitoni, Sugár Rezső, Maros Rudolf, Veress Sándor, Birtalan József, Kozma Mátyás és László Attila művek.

A hangverseny élő adásban is hallgatható, a rádióban és a www.kolozsvariradio.ro honlapon. A belépés díjtalan.

A vegyeskar barátságok eredményeként létesült Sepsiszentgyörgyön, 1980-ban. Bemutatkozásakor a neves zeneszerző, Birtalan József szép jövőt jósolt az énekkarnak, amely 1986-tól viseli a Cantus Firmus nevet, karnagya László Attila, otthona a Kónya Ádám Művelődési Ház. Fontos célkitűzése zenei örökségünk megőrzése és továbbadása. A következetes és igényes munka eredményességét találkozókon, versenyeken elnyert díjak, oklevelek, emléklapok sokasága jelzi. A kórus fellépett az Országház kupolatermében, a kölni dómban, s a salzburgi katedrálisban is. 

Kimaradt?