Kicsid Gizella az évadban utoljára játssza A szeretőt

Az idei évadban utoljára kerül műsorra Kicsid Gizella A szerető című egyéni előadása, június 21-én, szombaton este 7 órától a Tamási Áron Színház kamaratermében. A Marguerite Duras kisregényéből készült darab Kicsid Gizella egyéni előadása, melynek rendezője Kolcsár József, az előadás szövegkönyve Ádám Péter fordítása alapján készült. Marguerite Duras a huszadik századi francia próza egyik legjelentősebb – és legvitatottabb – személyisége. Becketthez szokták hasonlítani, aki maga is kora legnagyobb élő írójának tartotta. Műveit az elmagányosodás, a pusztulás, az élet kiüresedésének, értelmetlenségének hangulata lengi körül; hősei általában arra ítéltettek, hogy bár állandó lelki kielégületlenség uralja őket, ne történjen velük semmi lényeges.

Marquerite Duras A szerető című kisregénye egy fiatal európai lány és egy nála tíz évvel idősebb dúsgazdag kínai férfi érzéki kapcsolatának a története, szenvedély és lemondás, az érintés gyönyöre, aztán a kínzó elválás fájdalma. Egy rövid, de életre szóló szerelem. A szerető az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb könyvsikere volt Franciaországban, máig több mint másfél millió példányban kelt el, 1984-ben elnyerte a legrangosabb francia irodalmi díjat, a Goncourt-t.

Kicsid Gizella nyilatkozta az előadás kapcsán: „A regény olyan témát feszeget, mely témával minden néző találkozhatott már személyesen is, hisz a szerelemről szól, a vágyról és elengedésről, az emberi lélek kifürkészhetetlen és olykor meglepő rezdüléseiről.  Engem is megmozgatott és bízok benne, hogy ha sikerül kellően személyessé tenni a problémát, a nézőket is megérinti majd a történet.”

A sepsiszentgyörgyi színház művészét, Kicsid Gizellát elmélyült, megrendítő erejű alakításairól már jól ismeri a sepsiszentgyörgyi közönség. Ezúttal is eredeti módon, mély átéléssel és érzékletességgel próbálja megjeleníteni a megváltoztathatatlan múlt után sóvárgó női lélek zaklatottságát, hitevesztettségét, ábrándjait.

A színház vezetősége felhívja az érdeklődők figyelmét, hogy a helyek korlátozott száma miatt időben foglaltassanak helyeket maguknak a Városi Kulturális Szervezőirodában, vagy telefonon a 0267-312-104-es telefonszámon.

 

 

Kimaradt?