Verseny előtt koncerteznek a nagyváradi fúvósok

Nagyszabású koncerttel várja a minőségi fúvószene kedvelőit a Nagyváradi Szimfonikus Fúvószenekar június 18-án, szerdán 19 órától Filharmónia Enescu-Bartók termében. Az együttes 2013 decemberében megkapta a WASBE – Szimfonikus Fúvószenekarok Világszövetsége – arany fokozatát, így zenei minőség tekintetében világszintre lépett, Romániából egyedüliként.

A zenekar törzsközönsége már megszokhatta, hogy minden alkalommal szép és emlékezetes élményekkel gazdagodik, ez most sem lesz másképp. Teljesen új, minden korosztályt kielégítő műsor várja a koncertre látogatókat. Az est folyamán szólistaként közreműködik Székely István klarinétművész, aki Gulyás László magyaros, pergő Széki Muzsikáját adja elő az együttes kíséretében.

A koncert után két nappal a zenekar Szerbiába utazik és részt vesz a Nagybecskereken a szimfonikus fúvószenekaroknak szervezett nemzetközi versenyen. A szerdai koncerten a versenyprogram is elhangzik (John Williams: Olympic Fanfare, Franz Hoffmann: Rumanischer Tanz, Robert Russel Bennett: Suite of old American Dances) emellett igazi „ínyencségeket” hallhat majd a közönség, például Händel Hallelujájának gospel feldolgozását  vagy Strauss Radetzky indulójának szvingesített változatát, a Bert Paige által feldolgozott Radetzkiana-t.

Jegyeket a koncert előtt a Filharmónia jegypénztárában lehet vásárolni 10 és 15 lejért.

 

Kimaradt?