Őrangyalok szervezik az Őrangyal-tábort

Nyolcadik alkalommal szervezik meg Őrangyal tábort, amelynek idei helyszíne Homoródfürdő lesz. 2014. június 23-a és 27-e között közel 80 résztvevő fog ismerkedni a hagyományos népi játékokkal, mesterségekkel. Az idei tábor különlegessége, hogy külön altáborban 24, fogyatékkal élő fiatal fog megismerkedni öt népi mesterség alapjaival. A bútorfestés, fafaragás, agyagozás, gyöngyfűzés és nemezelés titkainak megismerése nemcsak a szabadidő hasznos eltöltésében segít, de sajátos, hagyományos ajándéktárgyak elkészítését is megtanítja. A Mesterségek táborának két oktatója szintén fogyatékkal élő, így személyes példájukkal is tudják segíteni tanítványaikat – írja közleményében Demeter Zsuzsa programkoordinátor.

 Az Őrangyal-program 2006 decemberében jött létre a Gyulafehérvári Caritas Fogyatékkal Élőket Támogató Szolgálata, a Hargita Megyei Ifjúsági Igazgatóság és a Szent Gellért Alapítvány együttműködéseként. A havi rendszerességgel szervezett programok révén fogyatékkal élő és egészséges gyermekek, fiatalok, felnőttek ismerkednek, barátkoznak. A program célja a sérüléssel élők társadalmi beilleszkedésének segítése, a közösség toleranciaszintjének emelése, közösségi élmény nyújtása, anyanyelvi kultúra kialakulásának segítése, illetve népi és vallási hagyományaink megtanítása.

A program keretében Hargita és Kovászna megye 12 településén szerveznek rendszeresen különböző tematikájú foglalkozásokat, alapul véve az egyházi év ünnepeit és a fiatalok érdeklődési körét: karácsony (adventi koszorú készítése, karácsonyi díszek), farsang (maszkkészítés, bál), mesevilág, híres magyarok, történelmi személyiségek életének bemutatása, húsvéti előkészületek, majális, környezetvédelem, kiállítás munkáinkból, iskolakezdés, szüreti bál stb.

A tábort a Hargita Megye Tanácsa, Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala, a Communitas alapítvány és magánszemélyek támogatják. 

Kimaradt?