A Vígszínházban vendégszerepel a kolozsvári társulat

Az idei évad két kiemelkedő bemutatójával vendégszerepel a budapesti Vígszínházban a Kolozsvári Állami Magyar Színház társulata, a két intézmény közti több éves partnersége keretében. A Michal Dočekal (a Prágai Nemzeti Színház igazgatója) által rendezett Őfelsége pincére voltam című előadás Bohumil Hrabal azonos című regényének színpadi adaptációja.

A produkció a kisember fordulatos sorsán keresztül láttatja az elmúlt század Európájának viharait, és ugyanakkor közös jelenünket és jövőnket is. Az Őfelsége pincére voltam június 17-én, kedden este 7 órai kezdettel lesz látható a Vígszínház nagyszínpadán.

A nemzetközileg elismert román rendező, Silviu Purcărete által színpadra állított Viktor, avagy a gyermekuralom című előadás elnyerte a romániai színházi szakma legnagyobb elismerését: a 2013-as év legjobb előadásának járó UNITER-díjat.

Roger Vitrac francia szerző darabja feldúlt és értékvesztett világgal szembesít, melyben a kilencéves Viktornak mindent szabad. Az előadás június 18-án, szerdán este 7 órától látható a Vígszínház színpadán.  

Kimaradt?