Budapest után debreceni turnéra készül a Figura

Június 13-16. között Debrecenben vendégszerepel a Figura Stúdió Színház, ez alkalomból a Murlin Murlo és Az arab éjszaka című előadások kerülnek bemutatásra.

Barabás Árpád rendezésében Nyikolaj Koljada kortárs orosz szerző művét, a Murlin Murlot június 13-án, péntek este 7 órától tekintheti meg a Csokonai Nemzeti Színház bérletes közönsége. Ezt követően június 14-től 16-ig napi egy alkalommal a Víg Kamaraszínházban kerül műsorra Roland Schimmelpfennig, kortárs német szerző darabja, Albu István rendezésében Az arab éjszaka.

A Murlin Murlot több mint egy évvel ezelőtt mutatta be a Figura, Magyarországon ezúttal második alkalommal láthatja a közönség, és ugyancsak ez a produkció kapott meghívást az idei Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiváljára is.

A Murlin Murlo kisvárosi történet, a kombinátnál dolgozik mindenki, az emberek itt élik eseménytelen, boldogtalan hátköznapjaikat munka és mulatás között. Mostanság egyre azt hallani – maga Levitán is bemondta a rádióban –, hogy világvége közeledik.

Koljada lemezteleníti, mélybe dobja szereplői lelkét, majd mintegy erőtlen feloldozásként felkínálja a választási lehetőséget: maradnak Sipilovszkban és elpusztulnak, vagy vonatjegyet váltanak egy új életre?

Az arab éjszaka az idei évad utolsó produkciója, mely májusban került bemutatásra a Figuránál.  A darab be nem teljesült álmok története, öt szereplő véletlen találkozása egy sokemeletes tömbház mágikus terében. A hetedik emeleti folyosón jobbra 15, balra pedig 16 egyforma lakásban élik mindennapi életüket a tömbház névtelen lakói. Ezen a folyosón a különös 7-32-es számú skatulya lesz az a mágikus tér, ahonnan a szereplők vágyai, álmai kiindulnak egy olyan útra, mely mindannyiuk számára valamilyen fajta különös végzetet hordoz.

A debreceni turnét budapesti vendégjátékok előzték meg, ugyanis május 27. és 28-án a Bárka Színházban került műsorra a Murlin Murlo, valamint Márkó Eszter rendezésében a Nagy Olga meséi nyomán készült Füttyös kalandjai című mesejáték.

A budapesti és a debreceni turnék az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával jöttek létre.

Kimaradt?